MacGregorin automaattinen kiinnitysratkaisu maailman ensimmäiseen autonomiseen ja päästöttömään Yara Birkeland -konttilaivaan

Cargoteciin kuuluva MacGregor ja Kongsberg Maritime ovat sopineet, että MacGregor toimittaa automaattisen kiinnitysjärjestelmän maailmaan ensimmäiseen autonomiseen konttilaivaan, Yara Birkelandiin. MacGregorin ratkaisun ansiosta kiinnittyminen laituriin voi tapahtua ilman työntekijöiden osallistumista, ja tukee täysin sähkökäyttöisen ja päästöttömän aluksen tehokasta toimintaa. 
 
Tilaus on kirjattu Cargotecin vuoden 2018 neljännen neljänneksen tilauskantaan, ja automaattisen kiinnitysjärjestelmän toimitukset tapahtuvat vuoden 2019 toisella vuosipuoliskolla. 
 
“Kongsbergille on elintärkeää tehdä työtä maailmanluokan yhteistyökumppaneiden kanssa, ja olemme erittäin iloisia siitä, että Yara Birkeland -konttialukselle tulee MacGregorin automaattinen kiinnitysjärjestelmä”, sanoo Bård Bjørløw, EVP Global Sales & Marketing, Kongsberg Maritime.  
 
“Olemme tehneet läheistä yhteistyötä Kongsbergin kanssa sopivimman kiinnitysratkaisun löytämiseksi. Olemme ylpeitä siitä, että olemme kehittäneet innovatiivisen, täysin sähkökäyttöisen järjestelmän, joka parantaa turvallisuutta ja ekotehokkuutta perinteisiin kiinnitysmenetelmiin verrattuna”, toteaa Høye Høyesen, Vice President, Advanced Offshore Solutions, MacGregor. 
 
Cargoteciin kuuluva Kalmar on aiemmin kertonut, että se toimittaa autonomisen lastaus- ja purkuratkaisun Yara Birkelandiin sekä kuljetusjärjestelmän lannoitetehtaalta laiturialueelle. 
 
Yara Birkeland vähentää päästöjä ja parantaa liikenneturvallisuutta poistamalla vuosittain jopa 40 000 kuorma-automatkaa tiiviisti asutulla alueella Norjassa. Alus kuljettaa lannoitteita 31 merimailin matkan Yaran Porsgrunnin tehtaalta sisävesireittejä Larvikin ja Brevikin syvänmerensatamiin.