Royal Caribbean tilaa kolmannen Icon-aluksen Meyer Turun telakalta

Royal Caribbean Cruises ja Meyer Turun telakka ovat allekirjoittaneet laivasopimuksen kolmannen Icon-luokan risteilylaivan toimittamisesta keväällä 2025. Sopimuksen rahoitusjärjestelyt ovat yhä avoinna. Kaksi ensimmäistä Icon-alusta luovutetaan Meyer Turun telakalta vuosina 2022 ja 2024. Icon-alukset ovat noin 200 000 bruttovetoisuustonnin risteilylaivoja ja ne käyttävät LNG:tä polttoaineena.

”Me Royal Caribbeanilla haluamme koko ajan parantaa risteilyvieraidemme matkustuskokemusta rakennuttamalla risteilyaluksia viidessä eri maassa. Icon-alusten suunnittelu etenee hyvin Meyer Turun telakalla, ja määrittelemme näillä laivoilla uudelleen sen, millainen moderni risteilyalus on. Ympäristöystävällisyys, kestävyys ja päästöjen vähentäminen ovat olleet keskiössä Iconin suunnittelussa. Olemme yhdessä Meyer Turun kanssa ottaneet käyttöön uusimmat mahdolliset teknologiat ja kehitämme yhdessä myös täysin uutta teknologiaa.

Tilaamme Icon III:n ylpeinä ja varmoina. Luotamme Meyer Turun ja suomalaisen meriklusterin kehittymiskykyyn ja joustavuuteen sekä sopivaan suomalaiseen liiketoimintaympäristöön”, Royal Caribbean Cruisesin Executive Vice president Maritime & Newbuilding Harri Kulovaara kommentoi.

Meyer Turulla on pitkä yhteinen historia Royal Caribbeanin kanssa. Tämän yhteistyön hedelminä on syntynyt monia risteilylaivamatkustamisen tärkeitä innovaatioita ja laivoja, näiden joukossa vuonna 1999 valmistuneen Voyager of the Seas-aluksen Royal Promenade –kävelykatu sekä vuosina 2009 ja 2010 valmistuneet ennennäkemättömän suuret ja monimutkaiset Oasis ja Allure of the Seas.

”Olemme hyvin kiitollisia, että Royal Caribbean on osoittanut luottavansa Iconin suunnitteluun ja kykyymme rakentaa tällaisia erityislaatuisia aluksia. Icon III laajentaa tilauskirjamme ulottumaan vuoteen 2025, mikä antaa telakalle ja suomalaiselle laivanrakennusklusterille pitkän kasvun näkymän. Tarvitsemme tätä pitkää tilauskirjaa, jotta voimme valmistautua tulevaisuuden usein valtio-omisteiseen kilpailuun. Icon III:n tilaus on tehty luottaen siihen, että pystymme säilyttämään joustavuuden ja kilpailukyvyn myös tulevaisuuden liiketoimintaympäristössä”, Meyer Turun toimitusjohtaja Jan Meyer toteaa.

Ensimmäisen Icon-aluksen tuotanto alkaa Meyer Turun telakalla keväällä 2020.